1.12.19

Beklimming Col de Gleize | 12,5 km - 7,5%Col de Gleize Frankrijk per racefiets
De Col de Gleize is zeer onregelmatig (klik voor groter)
De beklimming van de Col de Gleize in de Franse Alpen is niet zo bekend, maar het is zeker een aanrader.

Vooral het tweede gedeelte is erg zwaar met bijna vier kilometer aan minimaal 10% stijging.

Van de vele Alpencols die we op deze website inmiddels hebben behandeld is de Col de Gleize er één die veel wielrenners niet zegt.

Dat is logisch, maar het is zeker niet terecht, want de klim is zeer fraai en vooral heel erg rustig. Een echte aanrader wat ons betreft!COL DE GLEIZE (1696 meter)

Start: Gap
Lengte: 12,5 km
Hoogteverschil: 961 meter
Gem. stijgingspercentage: 7,5%
Max. stijgingspercentage: 10,5%
Categorie/moeilijksheidsgraad: ZEER MOEILIJK 

De Gleize start vanuit Gap, dat voor veel beklimmingen in de Alpen het vertrekpunt is. In totaal wordt er een hoogte verschil van bijna 1000 meter overbrugd over een afstand van 12,5 kilometer.

Het tweede gedeelte van de Col de Gleize is zeer pittig (KLIK VOOR GROTER)
Het gemiddelde stijgingspercentage is ruim 7,5%, waardoor de Col de Gleize tot de zwaarste beklimmingen in Frankrijk behoort. Voor het slotstuk is loodzwaar met bijna vier kilometer lang een stijging van 10% of meer.

Het eerste gedeelte van de klim is een wereld van verschil met het laatste stuk. Niet alleen is de moeilijkheidsgraad compleet anders, maar ook het verkeer is zeer verschillend.

Na de start vanuit Gap volgt eerst een drukke en brede weg met veel (vracht)verkeer. Dit is ook het makkelijkste gedeelte met een gemiddelde stijging van maximaal 7%.

De Col de Gleize ligt tussen de Colombier en de Col du Noyer (klik voor detailkaart)
Verderop wordt de weg een stuk smaller en is de drukte verdwenen. Onderweg wordt de Col de Bayard gepasseerd die uiteindelijk zal leiden tot de bordjes met daarop Col de Gleize. Het slotstuk is zoals gezegd zeer pittig, waarbij het wegdek, met uitzondering van enkele kleine stukjes aan het begin, wel zeer goed is.


De slotkilometers bieden een ultieme rust waarbij je op de fiets door de bergweiden slingert met onderweg een schitterend uitzicht op de omgeving.

Een beklimming in de buurt van de Col de Gleize is de Col du Noyer, één van de allermooiste beklimmingen in Frankrijk. Wie nog meer uitdaging zoekt kan zich uitleven op de zuidelijker gelegen Mont Colombis, één van de allerzwaarste beklimmingen in Frankrijk.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl