29.7.11

Fietsvakantie Côte d'Azur in FrankrijkDe prachtige zonrijke omgeving rond de Côte d'Azur in het zuiden van Frankrijk is een prima geschikt voor een fietsvakantie.

Diverse aanbieders organiseren reizen waarbij elke dag de mooiste plekjes langs de heerlijke Cote d'Azur worden aangedaan.

Voor de 'gewone' fietser is de Côte d'Azur niet direct de ideale bestemming. De enorme drukte maakt relaxed fietsen op veel plaatsen onmogelijk en bovendien maakt de aanwezigheid van veel beklimmingen en hellingen de regio beter geschikt voor de sportieve wielrenners en mountainbikers.

Wie een fietsvakantie in de Côte d'Azur wil doen kan zich het beste richten tot gespecialiseerde partijen die de mooiste en best begaanbare routes voor u plannen.

Bekende aanbieders als Cycletours richten zich voornamelijk op de Provence en bieden schitterende fietsvakanties rondom Avignon en het natuurgebied de Camargue. Via Cycletours kunt u met een speciale fietsbus afreizen naar Avignon of Villeneuve Loubet, dat middenin de Cote d'Azur ligt. Vanaf dit punt kunt u kiezen voor een fietsvakantie rondom Nice in de Cote d'Azur, fietsen langs de Zuid-Franse Gorges, Fietsen op Corsica en nog veel meer. Een retour met de fietsbus naar Villeneuve Loubel kost tijdens het hoogseizoen 275 euro en 235 euro tijdens het laagseizoen.

Ook Kras biedt speciale fietsreizen naar Frankrijk, die zich vooral richten op de Provence, waarbij wederom Avignon centraal staat.

GESPECIALISEERDE AANBIEDERS FIETSVAKANTIE CÔTE D'AZUR
Los van de grote reisorganisaties die vaak vele honderden verschillende reizen aanbieden zijn er uiteraard ook de gespecialiseerde fietsvakanties die zich in dit geval uitsluitend richten op fietstochten langs de Côte d'Azur.

Zo organiseren de Nederlanders Arnold en Debby Verhoeven vanuit hun Franse hotel Thomas vlakbij Cannes aan de Cote d'Azur al vele jaren speciale fietsvakanties waarbij met name 50-plussers elke dag, al dan niet met een speciale fietsbus, de mooiste plekjes langs de Cote d'Azur op de fiets bezoeken.

Een luxe touringcar, technische ondersteuning in een volgwagen en gekoelde lunchpakketten voor de deelnemers zijn inbegrepen. Dagelijks word er tot 40 kilometer gefietst, waarbij er geboekt kan worden in het najaar en voorjaar. Het is dan nog altijd een zeer aangename temperatuur in het altijd zonnige zuiden van Frankrijk en bovendien ontbreekt de enorme drukte tijdens de zomerperiode.


Gedurende de 10-daagse reizen staat er elke dag een andere stad of activiteit op het programma. Allereerst wordt u met een luxe touringcar opgehaald (Zwolle, Utrecht, Eindhoven en Maastricht) en na een overnachting in de buurt van Dijon verder vervoerd naar Hotel Thomas in Cannes-Le Cannet, vlakbij de bekende plaats Cannes aan de Cote d'Azur.

Behalve de vele boulevards en badplaatsen, waaronder uiteraard ook Saint-Tropez, fietst u tijdens de vakantie ook door bijvoorbeeld de prachtige Gorges du Verdon (dankzij de bus kunt u de moeilijkste beklimmingen per fiets overslaan) en staat er een excursie per bus naar Monaco op het programma.

Deze vakantie kan geboekt worden van eind augustus tot eind april. Afhankelijk van de gekozen week varieert de prijs van 699 euro tot 850 euro. Kijk voor meer informatie op de website www.fietsen.fr.

Uiteraard wordt de Côte d'Azur vooral ook gekenmerkt door een aantal zeer mooie en minder bekende beklimmingen, waaronder de Col de Madone en de Col de Braus. Deze cols zijn uitsluitend geschikt voor de zeer getrainde wielrenners.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl