2.5.12

3 Nederlandse teams in Tour de France 2012
Aan de Tour de France van dit jaar zullen drie Nederlandse equipes deelnamen nadat bekend werd dat Argos-Shimano als laatste team een wildcard heeft gekregen van de organisatie.
De 99ste Tour de France zal op zaterdag 30 juni van start gaan in het Belgische Luik en drie weken later op zondag 22 juli finishen in Parijs.

De organisatie van de Tour, ASO, maakte deze maand bekend welke ploegen uitgenodigd zijn voor deelname aan de belangrijkste wielerkoers van het jaar.
Allereerst zijn dat de 18 hoogst gerangschikte ProTeams uit de ProTour, die volgens de UCI-regels automatisch worden uitgenodigd voor deelname aan de belangrijkste wielerwedstrijden.
Daaronder bevinden zich de Nederlandse teams Rabobank en Vacansoleil-DCM. De volledige selectie ziet er als volgt uit:
AG2R La Mondiale (Fra)
Astana Pro Team (Kaz)
BMC Racing Team (USA)
Euskaltel – Euskadi (Esp)
FDJ – Big Mat (Fra)
Garmin – Barracuda (USA)
Greenedge Cycling Team (Aus)
Katusha Team (Rus)
Lampre – ISD (Ita)
Liquigas – Cannondale (Ita)
Lotto Belisol Team (Bel)
Movistar Team (Esp)
Omega Pharma – Quickstep (Bel)
Rabobank Cycling Team (Hol)
Radioshack – Nissan (Lux)
Sky Procycling (Gbr)
Team Saxo Bank (Dan)
Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team (Hol)

Behalve de bovenstaande teams nodigt de organisatie van de Tour elk jaar ook een aantal teams uit, veelal Franse ploegen.
Voor 2012 kregen vier teams een wildcard, waaronder het eveneens Nederlandse Argos-Shimano. Behalve Argos gingen de resterende wildcards naar de Franse ploegen Cofidis, Saur-Sojasun en Europcar.
De Tour van 2012 belooft veel spektakel met onder meer een aantal zeer steile nieuwe beklimmingen, vooral in de Vogezen.
Bekijk hier het etappeschema voor de Tour de France 2012 inclusief de nieuwe steile beklimmingen die dit jaar voor het eerst verreden zullen worden.


Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl