3.4.12

Yorkshire doet gooi naar Tourstart in 2016Het Britse Yorkshire heeft aangekondigd mee te willen dingen naar de start van de Tour de France van 2016.
Het Noord Engelse county Yorkshire, de grootste van het Verenigd Koninkrijk, krijgt in mei bezoek van Amaury Sport Organisation (ASO) dat de Tour de France organiseert.


Yorkshire denkt zelf een goede kans te maken op een Tourstart in 2016 vanwege het volgens de organisatie schitterende landschap en de goede infrastructuur die nodig is voor een veilig koersverloop.
Met name de enorme publieke aandacht met 80 miljoen televisiekijkers is volgens Yorkshire erg intressant en kan de regio in economisch opzicht een enorme stimulans geven.
Mocht Yorkshire slagen en de Tour de France naar het Verenigd Koninkrijk halen in 2016, dan zal er een etappe komen die onder meer de steden Scarborough, Hull, Leeds, Sheffield en York aandoet.
Toch is het nog lang niet zeker dat de Tour over 4 jaar naar Engeland komt. Ook Berlijn, Venetië, Barcelona en Schotland zijn in de race voor een tourstart en zullen ook hoge ogen gooien bij de ASO.


Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl