25.2.11

Sportieve fietsvakanties in Frankrijk (Cycletours)Wie op fietsvakantie wil in Frankrijk kan bij verschillende reisorganisaties terecht.

Wij zetten een aantal bekende aanbieders van cyclosportieve reizen op een rijtje.

Voor een sportieve fietsvakantie is het belangrijk dat je je volledig kan richten op één ding: fietsen. Daarom is het wel zo gemakkelijk als alles verder uit handen wordt genomen.

Diverse Nederlandse reisorganisaties bieden volledig verzorgde cyclosportieve vakanties aan in onder meer de Alpen en Pyreneeën en rondom de Mont Ventoux.

Daarbij kunt u zelf aangeven wat u het liefst wilt: of u kies voor volledig verzorgd, inclusief vervoer per bus, hotels, transfers en eten, of u reist bijvoorbeeld op eigen vervoer en fietst ter plaatse individueel.

OAD CYCLETOURS
Misschien wel de meest bekende aanbieder van fietsreizen naar onder meer Frankrijk is Oad Cycletours. Een volledig verzorgde fietsvakantie betekent onder meer een busreis naar Frankrijk, inclusief vervoer van uw fiets in een speciale aanhanger.

Ter plaatse heeft u de keuze om individueel van hotel naar hotel te fietsen, of in groepsverband. Cycletours regelt voor u de hotels en in het geval van een groepsreis wordt u begeleid onderweg en wordt er gezorgd voor lunchpauzes op bijvoorbeeld de top van een zware klim. Alles is hierbij prima geregeld, waardoor u zich alleen druk hoeft te maken om uw prestaties op de fiets.


Cycletours organiseert al tientallen jaren fietsvakanties in de Alpen en Pyreneeën en heeft voor al zijn reizen een programma uitgestippeld per dag. Daarbij zijn vaak tijdritten voor bepaalde beklimmingen opgenomen, met een bijbehorend klassement.

Het aanbod van specialist Cycletours is enorm: momenteel zijn er liefst 102 verschillende sportieve reizen te boeken, en dat alleen nog maar in Frankrijk.

Als voorbeeld nemen we één van de meest bekende reizen van Cycletour 'Rond Alpe d'Huez' inclusief onder meer beklimmingen Alpe d'Huez, Col du Galibier, Col du Glandon, Col d'Ornon en Les Deux Alpes.

U reist met de bus van Cycletours of op eigen gelegenheid naar een speciaal fietshotel in Les Ougiers (zie foto hierboven) midden in de Alpen, op een steenworp afstand van onder meer Les Deux Alpes en Alpe d'Huez.

Elke dag is er een speciale etappe uitgestippeld met één of meerdere beklimmingen. Daarbij wordt u gevolgd door een bus van Cycletours die assistentie kan verlenen bij pech en die een lunch op één van de beklimmingen verzorgt.

In totaal bent u vijf dagen op pad, en fiets u afstanden van 77 km tot 136 km. De slotdag is het meest spectaculair, want dan fiets u de Marmotte, een rit van 173 kilometer over onder meer de Glandon, Croix de Fer, Télegraphe en de Galibier. De finish is, indien u nog energie genoeg hebt, bovenop Alpe d'Huez.

Andere bekende reizen van Cycletours zijn onder meer:

- Rond de Mont Ventoux
- Ontdek de Pyreneeën
- Marmotte-week
- Alpenweken

Daarbij kunt u ervoor kiezen voor één vaste standplaats of een hoteltrektocht, waarbij u meerdere hotels aandoet. Ook organiseert Cycletours een aantal vakanties die in het teken staan van bekende cyclosportieven zoals de Marmotte, waarbij u klaargestoomd wordt voor de grote tocht aan het einde van uw reis.

OVERIGE AANBIEDERS
Behalve Cycletours zijn er uiteraard nog veel meer gespecialiseerde reisorganisaties die reizen naar bekende fietsgebieden organiseren.

Zo is bijvoorbeeld Two Wheel Travel gespecialiseerd in reizen naar de Franse Alpen, de omgeving van de Mont Ventoux en de Pyreneeën.

Wij verwijzen u naar de websites van Cycletours, Two Wheel Travel en alle overige aanbieders voor meer informatie over onder meer de prijzen, programma's etc.

Bekijk hieronder een mooi filmpje van de tijdrit op Alpe D'Huez die Cycletours jaarlijks organiseert.Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl