28.6.24

Tour de France 2024: Alles Wat Je Moet Wetentour de france 2024 beklimming

De Tour de France 2024 staat voor de deur en belooft een spectaculaire editie te worden! Dit jaar begint de Tour voor het eerst in Italië, met de Grand Départ in Florence op 29 juni 2024. Deze 111e editie zal 3.498 kilometer beslaan en eindigt op 21 juli 2024 in Nice, wat ook een primeur is aangezien de finish niet in Parijs plaatsvindt vanwege de Olympische Spelen.

Het parcours van dit jaar omvat verschillende uitdagende etappes, waaronder bergetappes, vlakke ritten en twee individuele tijdritten. De eerste tijdrit vindt plaats op 5 juli van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin over een afstand van 25,3 km. De tweede, en tevens afsluitende tijdrit, vindt plaats op 21 juli in Nice over 33,7 km​. Dit jaar zit de Col de la Loze, het dak van 2023, niet in de Tour.

Een van de hoogtepunten is de bergetappe op 2 juli van Pinerolo naar Valloire, waarbij de renners worden geconfronteerd met steile beklimmingen en prachtige Alpenuitzichten. Ook de etappe op 20 juli van Nice naar Col de la Couillole, met een klim van 132,8 km, belooft een spannende strijd te worden​.

Hoogtepunten van de Route

Het parcours van dit jaar omvat een mix van uitdagende bergetappes, vlakke ritten en twee individuele tijdritten. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Grand Départ in Florence: De Tour begint in de prachtige stad Florence en trekt via Rimini en Bologna richting de Franse grens​​.
  • Bergetappe van Pinerolo naar Valloire: Op 2 juli worden de renners geconfronteerd met steile beklimmingen en prachtige Alpenuitzichten. Deze etappe van 139,6 km zal zeker voor spektakel zorgen​​.
  • Individuele tijdritten: De eerste tijdrit vindt plaats op 5 juli van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin over een afstand van 25,3 km. De tweede, en tevens afsluitende tijdrit, vindt plaats op 21 juli in Nice over 33,7 km.
  • Bergetappe van Nice naar Col de la Couillole: Op 20 juli beklimmen de renners 132,8 km van Nice naar Col de la Couillole, een van de meest uitdagende etappes van deze editie​.

Beklimmingen van Buitencategorie

Dit jaar bevat de Tour de France enkele van de zwaarste beklimmingen die je kunt voorstellen. Hier zijn een paar beklimmingen van de buitencategorie (Hors Catégorie) die je niet mag missen:
  • Col du Galibier: Deze legendarische klim zal weer een cruciale rol spelen in de Tour. Met een hoogte van 2.642 meter en een stijgingspercentage dat de renners tot het uiterste drijft, is de Galibier een echte test van kracht en uithoudingsvermogen​. In etappe 4 gaan de renners al over de Galibier.

  • Col du TourmaletBekend om zijn lange en steile hellingen, zal deze klim opnieuw een sleutelrol spelen in het bepalen van de klassementsrijders. De Madeleine bereikt een hoogte van 2.000 meter en biedt een van de meest uitdagende beklimmingen van de Tour​

  • Plateau de BeilleEen van de meest iconische beklimmingen in de Tour de France is de Plateau de Beille. Deze beklimming staat bekend om zijn extreme moeilijkheidsgraad en heeft vaak een beslissende rol gespeeld in het klassement. De klim begint in het dorp Les Cabannes en voert de renners door een serie van haarspeldbochten omhoog. Het eerste deel van de klim is bijzonder steil, met stukken die snel stijgen naar 10%. Halverwege wordt het iets minder steil, maar de laatste kilometers zijn opnieuw zwaar met constante stijgingen van rond de 8-9%.

Voor degenen die van plan zijn om de Tour zelf te beleven, biedt Frankrijk tal van fietsarrangementen en prachtige routes langs het parcours. Meer informatie over fietsvakanties in Frankrijk en hoe je je kunt voorbereiden op dit geweldige evenement vind je op www.fietsvakantiefrankrijk.nl.

We kijken uit naar een opwindende Tour de France 2024 en hopen dat jullie allemaal kunnen genieten van de actie, of je nu langs de route staat of de etappes vanuit huis volgt. Bekijk hier de plattegrond van Frankrijk met alle beklimmingen.Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl