10.6.20

Tien tips voor dagje weg met het gezin in ParijsHet weekblad Time kwam jaren geleden met een aantal aanbevelingen voor leuke dagbestedingen voor 6 grote wereldsteden, waaronder Parijs.

Met de zogenaamde Summer 60 wil het Amerikaanse tijdschrift de coolste en beste plekjes van Parijs, Hong Kong, Bangkok, Londen, New York en Tokyo in kaart brengen.

Voor Parijs komt Time met tien bekende en minder bekende locaties.


JARDIN SHAKESPEARE
Dit is openluchttheater in het Bois de Boulogne Park op een schitterende locatie tussen de bomen waar 's middags en 's avonds verschillende theatervoorstellingen plaatsvinden van onder meer Bard. In juli en augustus 2011 zal de tragedie 'Antigone' van Sophocles gespeeld worden, net als een aantal Franse comedies waaronder 'Les Pavés de l'Ours' van Belle Epoque. De voorstellingen vinden plaats van woensdag tot zondag in twee genoemde zomermaanden. Kijk voor meer info op www.jardinshakespeare.fr.

ROCK EN SEINE
Het muziekfestival Rock en Seine wordt sinds 2003 gehouden in Parijs en beschikt elk jaar over een mooie affiche. Het evenement wordt gehouden op het Domaine National de Saint-Cloud, een terrein van 460 hectare met uitzicht op de Seine. Dit jaar vindt Rock en Seine plaats tussen 26 en 28 augustus met optredens van onder meer The Foo Fighters en Arctic Monkeys. Een ticket voor drie dagen kost slechts €109, wat erg weinig is vergeleken met overige 3-daagse festivals in Europa. Op dit moment zijn er alleen nog dagtickets verkrijgbaar, en die kosten €49 per stuk. Kijk voor meer informatie op www.rockenseine.com.ETÉS DE LA DANSE
Dit ballet vindt elk jaar plaats in Parijs, waarbij er telkens een ballet van wereldklasse wordt opgevoerd door een internationaal bedrijf. Dit jaar zal dat het Miami City Ballet zijn, die onder meer werk van George Balanchine, Jerome Robbins, Twyla Tharp en Paul Taylor op zal voeren. De in totaal 50 balletdansers zullen tijdens 17 voorstellingen in totaal 14 verschillende balletuitvoeringen laten zien. Etés de la Danse vindt plaats in het historische Théatre du Châtelet. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website (https://www.lesetesdeladanse.com) of via de FNAC en kosten tussen de €13 en €75.

LEES OOK: Prijs vierkante meter historisch vastgoed Parijs op nieuw record

LA ROTONDE
Eind juli gaat dit muticulturele evenement van start op een mooie locatie in Parijs met een brasserie. Meer informatie op www.larotonde.com.

TOUR DE FRANCE
Dit evenement heeft uiteraard geen nadere toelichting nodig. Elk jaar finished de Tour op de Champs Elysées, dit jaar op 24 juli. Wie Parijs bezoekt op deze dag kan vrij gemakkelijk langs het parcours lopen in het vaak opvallend rustige centrum van Parijs. Hoe dichter bij de aankomst echter, hoe drukker. Wel een aanrader voor degenen die de Tour een keer willen meemaken maar niet de hele dag willen wachten. Op deze website leest u natuurlijk alles over de Tour.

BERNAR VENET
De kunstenaar Bernar Venet exposeert zijn beeldhouwwerken in Versailles. Eerder al deed de Venet dit in 20 hoofdsteden wereldwijd. Tot 1 november is zijn werk te bezichtigen in het Chateau de Versailles. Meer info op www.chateauversailles.fr.

OUTDOOR CINEMA
Jaarlijks wordt het Parc de la Villette omgetoverd tot een gigantische openlucht bioscoop midden in Parijs. Dit jaar staat het thema 'steden' centraal met vertoningen van onder meer Taxi Driver (1976) La Haine (1995). Ter plaatse kan een relaxstoel en deken gehuurd worden. Outdoor Cinema vindt plaats van woensdag tot zondag tussen 19 juli en 21 augustus. Meer info op www.villette.com.


PARIS PLAGES
Ook het tijdelijke stand langs de Seine behoeft geen nadere toelichting. In 2011 is het al voor het tiende jaar op rij dat Paris Plages door de gemeente worden geregeld. Interessant detail is dat het dit jaar om liefst 1 kilometer strand langs de seine gaat, wat tien keer zoveel is als in de voorgaande jaren. Ook zijn er openlucht bars, ijskramen, kleine bootjes, een zwembad, fitnesslessen, strandspellen en 's avonds concerten en andere vermaak. Alles is geheel gratis en vindt plaats van 21 juli tot 21 augustus. Kijk voor meer informatie op www.paris.fr/parisplages.

CLASSIQUE AU VERT
Het Classique au Vert festival vindt elk weekend plaats in augustus en september in het Parc Floral in Parijs. Dit jaar staat in het teken van Amerikaanse musicals. Voor het park wordt een kleine entreeprijs geheven, maar de concerten, die op zaterdag en zondag plaatsvinden, zijn wel vrij. Meer informatie op www.classiqueauvert.fr.

MINI PALAIS
Het Franse 3-sterren restaurant Mini Palais, gelegen in het eeuwenoude Grand Palais vlakbij de Champs Elysées, is nieuw leven ingeblazen na een flinke verbouwing en de komst van 3-sterrenkok Eric Frechon vorig jaar. Op het grote terras worden 's avond jazzsessies gehouden, waarbij de artiesten worden geïntroduceerd door pianist Pierre-Yves Plat. Elke avond vanaf 22.00 uur worden verschillende optredens gegeven. Kijk voor meer informatie op www.minipalais.com.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl