13.7.17

De mooiste en zwaarste beklimmingen in de Tour de France van 2017beklimming col de la croix de fer
De extreem lange Col de la Croix de Fer  (etappe 17)
De Tour de France van 2017 is inmiddels al over de helft. Vrijdag staat de 13e etappe op het programma en dat belooft een absolute uitsmijter te worden.

We bekijken de zwaarste en mooiste cols en beklimmingen voor etappe 13 t/m 18 van de Tour van dit jaar.

Vorige week bekeken we het de zwaarste beklimmingen tijdens de Tour t/m de twaalfde etappe.

In deel 2 bekijken we in het kort wat de wielrenners nog te wachten staat in etappe 13 t/m 18, te beginnen met de rit van vrijdag 14 juli 2017.ETAPPE 13: COL DE LATRAPE, AGNES EN MUR DE PEGUERE
De dertiende Tour etappe van 2017 is er één om naar uit te kijken. De lengte is slechts 100 kilometer met onderweg wel een aantal zeer zware beklimmingen.

De eerste beklimming van de dag tijdens deze mini etappe is de Col de Latrape (5,9 km - 7,2%) die door de organisatie van de Tour de France is bestempeld als col van de eerste categorie.

Hierna volgt nog een col van 1e categorie: de Col d'Agnes (10,2 km - 8,0%). Ook deze beklimming is pittig met eigenlijk geen enkel stukje van minder dan 8% over de gehele lengte van ruim 10 kilometer.
Beklimming Mur de Peguere Tour de France
De Mur de Péguère staat garant voor spektakel in de Tour van 2017
De dertiende etappe eindigt na de afdaling van de Mur de Péguère (9,6 km - 7,7%), de derde col van eerste categorie van de dag. Dit belooft echt een knaller te worden met steilste stukke van liefst 18%.

ETAPPE 15: COL DE PEYRA-TAILLADE
De vijftiende etappe van de Tour de France van 2017 voert over één echt aansprekende col. Dat is de Peyra-Taillade (9 km - 6,6%) die door de Tour organisatie in ingeschaald als beklimming van eerste categorie.

Col de Peyra Taillade Tour de France
De Col de Peyra-Taillade kent vooral een zwaar middenstuk (klik voor groter)
De Peyra-Taillade is een nieuwkomer die kort maar zeer heftig is met een maximale stijging van 14% onderweg. Na het passeren van de top is het nog wel bijna 30 kilometer naar de finish van de etappe in Le Puy-en-Velay.

ETAPPE 17: COL D'ORNON, CROIX DE FER EN GALIBIER
Ook deze etappe belooft veel met onderweg twee van de zwaarste beklimmingen van Frankrijk, de Col du Galibier (34,9 km - 5,5%) en de Col de la Croix de Fer (27,7 km -4,7%).

Beide beklimmingen staan bij ons ingedeeld onder 'extreem zwaar' vooral vanwege de lengte en het te overbruggen hoogteverschil. Op de plattegrond kunt u deze beklimmingen herkennen aan de zwarte sterren.

Col de la Croix de Fer Tour de France 2017
De Col de la Croix-de-Fer is vooral heel erg lang (klik voor grotere versie)
Voordat de renners beginnen aan de Galibier moet nog wel eerst de Col d'Ornon (14,4 km - 3,9%) worden beklommen. Deze col van tweede categorie dient vaak als opwarmer voor wielrenners die in de omgeving van Alpe d'Huez gaan fietsen en bijvoorbeeld meedoen met de Marmotte.

ETAPPE 18: COL DE VARS EN COL D'IZOARD
Deze laatste bergetappe van de Tour de France van 2017 eindigt met vuurwerk met een aankomst bovenop de legendarische Col d'Izoard (14,1 km - 7,3%). De Tour zal alleen de zwaarste slotkilometers afleggen.

Beklimming col d'izoard
Tijdens de Tour zullen de laatste 14 km over de Izoard bepalend zijn (klik voor groter)
Voordat het zover is moeten de renners wel eerst nog over de Col de Vars (14,7 km - 5,4%) die door de organisatie van de Tour de France is ingeschaald als col van de eerste categorie.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl