1.10.16

Vier Franse cols bij top-11 zwaarste beklimmingen per racefiets in EuropaBikeradar.com publiceerde onlangs een overzicht van elf van de zwaarste beklimmingen in Europa.

Daaronder bevinden zich vier Franse cols: De Mont Ventoux, de Galibier, Alpe d'Huez en de Lacets de Montvernier.

Net als wij op deze website eerder als eens deden komt ook bikeradar regelmatig met lijstjes van zwaarste beklimmingen.


Onder de 11 genoemde beklimmingen in Europa bevinden zich 4 Franse cols. Naast de meer bekende beklimmingen van de Mont Ventoux, Alpe d'Huez en de Galibier wordt ook de Lacets de Montvernier genoemd.

LACETS DE MONTVERNIER
Deze laatste klim zat vorig jaar (2015) in de Tour de France, en viel toen op door de schitterende plaatjes vanuit de lucht die de vele haarspeldbochten prachtig in beeld brachten.

De hoogte van de Lacets de Montvernier (vrij vertaald als 'de schoenveters van Montvernier') is niet extreem met slechts 782 meter op het hoogste punt. Wel zeer spectaculair zijn de liefst 18 haarspeldbochten die na elke 150 meter verschijnen. De snell afwisseling en het uitzicht maken deze col uniek.

Top Lacets de Montvernier sluiten de top-11 lijst af.

De schitterde klim van de Lacets de Montvernier (foto: Bikeradar.com)
TOP-11 BEKLIMMINGEN EUROPA
De top-11 van Bikeradar wordt aangevoerd door twee Franse beklimmingen: De Alpe d'Huez en de Col du Galibier, twee vlakbij elkaar gelegen Alpenreuzen die bijna jaarlijks voorbij komen in de Tour de France. Beide cols hebben voor ons persoonlijk ook een blijvende link met de legendarische klimmer Marco Pantani, die altijd excelleerde op de Alpe d'Huez en in 1998 de Tour de France definitief naar zich toe trok met een beslissende aanval in de regen op de Col du Galibier.

Op de derde plaats volgt een beklimming in Zwitserland: de Grimsel Pass, met een hoogte van 2165 meter met een route die langs een indrukwekkende stuwdam voert.

Bekijk hieronder de top-11 van zwaarste beklimmingen in Europa, waarbij er vooral aandacht is voor de hoogte van de desbetreffende cols.1. Alpe d'Huez
2. Mont Ventoux
3. Grimsel Pas (Zwitserland)
4. Puig Major (Mallorca)
5. Mount Teide (Tenerife)
6. Passo Valparola (Italië)
7. Sa Calobra (Mallorca)
8. Passo Stelvio (Italië)
9. Glossglöckner (Oostenrijk)
10. Lacets de Montvernier

Lees hier het hele artikel op de website van bikeradar,

Bekijk hier ons overzicht van 6 van de zwaarste beklimmingen per racefiets in Frankrijk, aangevoerd door de 12,3 kilometer lange klim naar de top van de Mont Colombis, met een gemiddelde stijging van 8,8%.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl