21.10.15

Tour de France 2016 doet Mont Ventoux weer aanDinsdag is het parcours voor de 103e editie van de Tour de France bekend gemaakt.

De Tour wordt verreden van 2 t/m 24 juli en telt 9 bergetappes, waaronder die naar de Mont Ventoux.

Andere mooie beklimmingen zijn onder meer de Joux Plane, Grand Colombier en de Col de la Ramaz.

In totaal doet de Tour van 2016, die op zaterdag 2 juli start met een rit in lijn van 188 km van Mont-Saint Michel naar Utah Beach, zestien nieuwe etappeplaatsen aan.

Van de negen bergetappes hebben er vier een aankomst bergop: Andorra Arcalis, de Mont Ventoux, Finhaut-Emosson en Saint-Gervaix Mont Blanc). Andere bekende beklimmingen zijn onder meer die van de Grand Colombier, De Col de Joux Plane en de Col de la Ramaz.

Hieronder volgt een overzicht van een aantal minder bekende bergritten en/of aankomsten met een klim:

Etappe 2:
Deze wordt verreden van Cherbourg naar Octeville over een afstand van 182 km. Het venijn zit hem in de staart met de beklimming van de Côte de la Glacerie vlak voor de finish.

De tweede etappe gaat over de Côte de La Glacerie
Er zit een stukje stijging van liefst 14% in, terwijl ook de laatste meters lastig zijn met 6-9% gemiddeld.

Etappe 15:
Deze rit voert over de Lacets du Grand Colombier. Deze minder bekende klim van 8,4 km met een gemiddelde stijging van 7,6% volgt na de beklimming van de als zeer lastig bekend staande Grand Colombier (buitencategorie).

De Grand Colombier en daarna de Lacets du Grand Colombier
Etappe 19:
Deze etappe zal voor het de eerste keer in de geschiedenis van de Tour de France over de Montée de Bisanne voeren, een klim van 12,4 km met een gemiddelde stijging van 8,2% (hoogte 1723 meter).

Etappe 20:
Deze rit voert over de Col de la Ramaz en de meer bekende Col de Joux Plane.

De Col de la Ramaz is 1619 meter hoog en heeft een lengte van ruim 13 kilometer met een gemiddelde stijging van ruim 7%. De zwaarste stukken zitten in het laatste gedeelte van de beklimming.

De Col de la Ramaz en de Joux Plane
De Joux Plane is één van de mooiste maar ook zwaarste beklimmingen en voert door een mooi beboste route. Bekijk hier de volledige beschrijving.
Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl