18.2.12

Beklimming Col du Pré de la Dame | 6% - 14 kmDe beklimming van de Col du Pré de la Dame is één van de meest bekende Cevennen beproevingen voor wielrenners.

Het mooie van deze schitterende col is het zeer geleidelijke verloop met het zwaarste stuk op het einde.
De beklimming is relatief lang voor het middengebergte van de Cevennen, en kent een zeer afwisselend verloop, met een telkens ander landschap naarmate de col vordert.

Beklimming start vanuit het plaatsje Villefort met een stuk vals plat dat de aanloop vormt van het echte klimwerk naar de top van de Col du Pré de la Dame.

BEKLIMMING COL DU PRÉ DE LA DAME
Vertrekplaats: VILLEFORT
Lengte klim: 14 kilometer
Hoogteverschil: 890 meter
Gemiddelde stijging: 6%
Maximale stijging: 14%
Moeilijkheidsgraad: MOEILIJK


Beklimming Col du Pré de la Dame
Col du Pré de la Dame (klik voor grotere afbeelding)
BEKLIMMING COL DU PRÉ DE LA DAME
Na een makkelijke aanloop met gemiddeld 3-4%, begint het echte klimwerk eigenlijk wanneer de spoorwegbrug wordt gepasseerd. Daar volgt een stuk aan 6%, waarna vrij snel weer een nieuw stukje vals plat volgt, met daarin zelfs een kleine afdaling.

 Het verloop van de klim is zeer regelmatig, en begint pas echt na de passage van het dorp Paillères na bijna 5 kilometer.

Hier verandert het landschap en voeren kale rotsen de boventoon en is het uitzicht adembenemend. Het stijgingspercentage blijft kilometers lang op gemiddeld 7% steken, zeker tot het eerstvolgende dorp Costeilades, waar even op adem kan worden gekomen.


View Fietsvakantie Frankrijk in a larger map

Het slotstuk gaat weer over een ander landschap en voert door een dichte bebossing. Het stijgingspercentage is hier veel afwisselender met stukken van 7% gevolgd door stukken van 10%, met een uitschieter van 14%. Bijna bovenaan moet er nog linksaf geslagen worden om op de officiële top van de Pré de la Dame te arriveren.

TOURTOCHTEN EN CYCLO'S
Voor de wielertoeristen en fanatieke fietsers is er jaarlijks de mogelijkheid om deel te nemen aan 'La Granite Mont Lozère, een tocht over 109 of 169 kilometer met vertrek uit Villefort. Kijk voor meer informatie op www.challengecyclotour.com.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl