6.9.11

Fietsvakantie in Frankrijk met KrasVia Kras kunt u momenteel vier verschillende fietsvakanties in Frankrijk boeken. U kunt kiezen voor eigen vervoer of een busreis.

De twee goedkoopste fietsvakanties die Kras.nl aanbiedt zijn met eigen vervoer naar de Bourgogne en langs de kastelen en tuinen in het Loiredal. Deze zijn vanaf 249 euro per persoon, met een duur vanaf vijf dagen.

Duurder en langer zijn de individuele fietsvakanties naar de omgeving van Basel, Freiburg en Colmar. Deze duren vanaf 7 dagen en kosten vanaf 495 euro per persoon.

Het gaat om individuele fietsvakanties in Frankrijk met verblijf in hotels en bagagevervoer. U kunt verder kiezen voor een huurfiets of uw eigen fiets meenemen.

FIETSVAKANTIE KASTELEN EN TUINEN LOIREDAL
De kastelen en tuinen van de Sologne, tussen de rivieren de Loire en de Cher, zijn beladen met geschiedenis. In de driehoek Amboise-Chambord-Chenonceaux liggen de bekendste kastelen, uitbundig en monumentaal gebouwd in opdracht van de Franse koningen. Het Loiredal is niet voor niets het populairste Franse fietsgebied.

Fietsroutes 5-daagse reis
Dag 1: aankomst in Bracieux
Dag 2: Bracieux–Chenonceaux (ca. 55 km/5 uur)
Dag 3: Chenonceaux–Amboise (ca. 45 km/4 uur)
Dag 4: Amboise–Bracieux (ca. 65 km/6 uur)
Dag 5: terugreis

Fietsroutes 8-daagse reis
Dag 1: aankomst in Bracieux
Dag 2: lokale tocht rond Bracieux (ca. 33 km/2,5 uur)
Dag 3: Bracieux–Chenonceaux (ca. 55 km/5 uur)
Dag 4: lokale tocht rond Chenonceaux (ca. 15 km/1,5 uur)
Dag 5: Chenonceaux–Amboise (ca. 45 km/4 uur)
Dag 6: lokale tocht rond Amboise (ca. 35 km/4 uur)
Dag 7: Amboise–Bracieux (ca. 65 km/6 uur)
Dag 8: terugreis

FIETSVAKANTIE DOOR DE BOURGOGNE
Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. ‘Bourgondisch’ staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Gecombineerd met een prachtig landschap en historische stadjes weet u dat het u aan niets zal ontbreken.

Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne stond bekend om haar grote luxe en rijkdom. Toch heerst er in het noordelijk deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust; een sfeer die ontstaat door de aanwezigheid van de vele Romaanse en middeleeuwse kerkjes en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het reliëf is niet te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen wel voor. De huidige bewoners van het landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. In deze streek groeien ook de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgognewijnen. Deze Franse provincie staat daarnaast ook wel bekend om de overvloed aan religieuze bouwkunst zoals de basiliek van Vézelay, gewijd aan Maria Magdalena, en de grote abdij van Fontenay bij Montbard. U heeft de keuze uit een 5- en een 8-daagse reis.

FIETSVAKANTIE BASEL, FREIBURG en COLMAR
Houdt u van fietsen en van afwisseling? Fiets dan tijdens deze reis mee door 3 landen; Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. De route heeft een totale lengte van ca. 320 km waarbij u kennis maakt met 3 verschillende culturen en een heerlijk mediterraan klimaat. Het beginpunt ligt in Basel, één van de best onderhouden middeleeuwse steden van Europa, waar u heerlijk kunt wandelen en ontspannen op de pittoreske terrassen aan de Rijn. De fietstochten lopen langs deze rivier naar Freiburg door sprookjesachtige langschappen met waanzinnig uitzicht op de in de verte liggende bergketens van het Zwarte Woud. U fietst over stille, verharde wegen langs vele dorpjes, waar u weinig last heeft van verkeer. In Mulhouse vindt u nog verschillende musea die de moeite waard zijn om een bezoek te brengen. Bossen, wijngaarden, sprookjesachtige dorpen, kleurrijke fruitbomen, historische stadjes met eeuwenoude burchten en nog veel meer maken deze vakantie tot een onvergetelijke fietsvakantie.

U fietst van hotel naar hotel, waarbj de bagage voor u vervoerd wordt. U verblijft in 3-sterren hotels in of nabij de genoemde plaatsen. De kamers zijn tenminste voorzien van douche en toilet.

Behalve deze fietsvakanties in Frankrijk biedt Kras nog veel meer fietsreizen in andere landen aan. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site: www.kras.nl

Bron: Kras.nl

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl