14.9.11

Belgen fietsen wereld rond voor goede doelTwee Belgische broers zijn op zaterdag 3 september vertrokken voor een reis om de wereld voor het goede doel. Momenteel bevinden ze zich in Frankrijk. Vorig jaar verbrak een Brit nog het wereldrecord rond de wereld fietsen

De gebroeders Mattthieu en Lucas de Mot vertrokken vorige week zaterdag voor hun eerste tocht vanuit Brussel richting Frankrijk. Na Frankrijk wordt er via Spanje richting Marokko gereden waarna er een oversteek naar Zuid-Amerika volgt.

Via Oceanië en Azië wordt er uiteindelijk weer koers terug gezet naar de Belgische hoofdstad waarmee de wereldreis per fiets, die in totaal een jaar zal gaan duren, wordt afgesloten.

Het belangrijkste doel van de Belgen is geld inzamelen voor het goede doel, waarbij wordt gerekend op een opbrengt van zo'n 10.000 euro voor de stichting Goodplanet.

Om de in totaal 30.000 kilometer per fiets te overbruggen in een jaar tijd zal er gemiddeld elke dag zo'n 73 kilometer gefietst moeten worden.

WERELDRECORD ROND DE WERELD FIETSEN
Het wereldrecord 'fietsen rond de wereld' stond sinds 2008 op naam van de Brit Mark Beaumont, die in slechts 194 dagen en 17 uur de wereld rondfietste in zijn eentje. Beaumont vertrok vanuit de Franse hoofdstad Parijs en legde gemiddeld zo'n 150 kilometer per dag af, waarbij er 18.000 pond voor het goede doel werd opgehaald.

Voor de liefhebbers schreef de Brit een uitgebreid boek over zijn fietstocht rond de wereld, inclusief alle ontberingen en schitterende ervaringen: The Man who Cycled the World, wat een absolute aanrader is!

Vorig jaar werd Beaumont's record verbroken door een andere Brit, de 34-jarige Vin Cox, die de wereld rondfietste in 176 dagen.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl