6.6.11

Recordstijging prijzen luxe huizen in ParijsVolgens een recent onderzoek zijn de huizenprijzen in Parijs de afgelopen twaalf maanden meer gestegen dan waar dan ook ter wereld.

Huizen van minstens 2 miljoen euro werden gemiddeld 22% duurder.

Begin april schreven wij hier ook al over de flink gestegen prijzen van appartementen in Parijs.

Een nieuw onderzoek van 4 juni bevestigt deze tendens. Volgens onderzoeker en vastgoedhandelaar Knight Frank LLP zijn het vooral rijke kopers uit opkomende markten die de prijzen in Parijs flink opdrijven vanwege het zeer geringe aanbod.

De afgelopen maanden steeg de waarde van appartementen en huizen die minstens 2 miljoen euro kosten met 22% in Parijs. Na de Franse hoofdstad stegen de prijzen het hardst in Hong Kong met een waardevermeerdering van 15%.

De top-5 van grootste prijsstijgingen wordt gecompleteerd door Helsinki (+12%), Shanghai en Beijing.

OPKOMENDE MARKTEN
De kopers zijn hoofdzakelijk rijke mensen uit opkomende markten die vanwege het geringe aanbod in steden als Parijs al snel de prijzen flink op weten te drijven.

Volgens het onderzoek zijn het kopers uit Brazilië, Rusland, India en China (ook wel de BRIC-landen) die Parijs steeds vaker als veilige haven beschouwen voor hun onroerend goed beleggingen. Daarbij worden er in Parijs, net als in Londen, nauwelijks nieuwe appartementen en huizen gebouwd, wat natuurlijk prijsopdrijvend werkt.

De gemiddelde verkoopprijs in Londen steeg met 8,6%, goed voor een zesde plaats. Zurich volgt met een prijsstijging van 8%.

In sommige bekende steden daalden de huizenprijzen juist. Zo was er in Los Angeles sprake van een waardevermindering van 2,2%, terwijl de huizenprijzen in Moskou met liefst 8% daalden.

Ook in de Aziatische landen stegen de huizenprijzen nog steeds flink, maar al wel minder dan een jaar geleden. De gemiddelde verkoopprijs voor Hong Kong, Shanghai, Beijing en Singapore steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 11%, na een stijging van liefst 55% een jaar geleden.

Bron: Bloomberg

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl