17.6.11

Le coq sportif weer terug in Tour de France in 2012Het befaamde kledingmerk Le coq sportif is vanaf 2012 weer terug in de Tour de France als sponsor van de truien van de klassementsleiders.

Sinds 1951 sponsorde Le coq 40 jaar lang de gele trui en andere klassementstruien die onder meer werden gedragen door legendarische coureurs als Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx en Bernard Hinault (zie ook de foto hieronder).

De laatste jaren waren het andere kledingsponsors die de gele trui, de groene trui, de bolletjestrui en de witte trui sponsorden. Dit jaar zal Nike dus voor het laatst op de borst van de Tourwinnaar te zien zijn en keert Le coq na 24 jaar terug in het peloton.

De samenwerking met Le coq sportif eindigde in 1988 toen het Italiaanse Castelli de sponsoring overnam, later gevolgd door Giordana en sinds 1996 Nike.


Vanaf juli 2012 neemt het oerfranse Le coq sportif de sponsoring van de leiderstruien over, waarmee gelijk het 130-jarig bestaan van het bedrijf wordt gevierd.

Behalve de Tour de France geldt de kledingsponsoring ook voor de ASO (Amaury Sports Organisation) wedstrijden waaronder de Vuelta, Parijs-Roubaix, Parijs-Nice en de Dauphine Libere (tegenwoordig Critérium du Dauphiné).

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl