9.11.10

Beklimming Col de Madone | 7% - 13,3 kmcol de madoneDe Col de Madone is bekend geworden door Lance Armstrong, die er elk jaar zijn laatste tests voor de Tour deed.

De 925 meter hoge Madone ligt helemaal in het zuiden van Frankrijk, in de buurt van de Col de Braus.

De beklimming is 13,3 kilometer lang is zeer uitdagend met tussendoor flinke verschillen in de stijgingspercentages. Het uitzicht is schitterend en er kan vele bochten naar beneden gekeken worden tijdens de klim.

COL DE MADONE (925 m)

Vertrekplaats: Menton
Lengte klim: 13,3 km
Hoogteverschil: 920 meter
Gemiddeld stijgingspercentage: 7%
Maximaal stijgingspercentage: 16%
Categorie/moelijkheidsgraad: MOEILIJK

beklimming col de madone
De Col de Madone kent enorme uitschieters (klik voor groter)
Lance Armstrong gebruikte de Col de Madone altijd als trainingsberg en deed hier vlak voor de Tour nog zijn laatste tests om te kijken hoe hij er op dat moment voor stond. Armstrong heeft nog altijd de snelste tijd voor de beklimming op zijn naam staan met 30 minuten en 47 seconden, wat neerkomt op liefst 26 km per uur!

BEKLIMMING COL DE MADONE
Het stijgingspercentage loopt langzaam op na een onstuiming begin vanaf het vertrek uit het dorpje Menton. De eerste drie kilometer zijn ongeveer 6% steil.

De vierde kilometer is ruim 8%, gevolgd door een strook van 5%. Vervolgens komen er twee kilometers met stukken van meer dan 10% en een uitschieter naar ruim 15%. Niet voor niets is dit het zwaarste stuk van de beklimming.


Fietsvakantie Frankrijk weergeven op een grotere kaart

Het laatste stuk is erg onregelmatig en varieert van 4% tot 11%. De laatste kilometer beweegt zich zelfs tussen 3% en 11% stijging.

De beklimming van de Madone passeert aan het begin een snelweg, waar onderdoor gereden wordt.

TOURTOCHTEN
Er zijn helaas geen tourtochten/cyclosportieven die over de Col de Madone gaan.

Gerelateerde berichtenMeest gelezen artikelen

 

© FietsvakantieFrankrijk.nl